Jolanda de Wit & zangproeverij

zwartwitportret-jolanda-de-wit klein

Wie ben ik?

Jolanda de Wit..in ieder geval een gerespecteerd en bekende zangeres in de muziekwereld. Verder heb ik veel ervaring als gediplomeerd jazz/pop/soul/zangcoach. Ben afgestudeerd aan Het Hilversumse Conservatorium met Deborah Brown als docente.

Ook heb ik een EVTS- cursus gevolgd o.l.v. Alberto ter Doest.

De Estill Voice Training System (EVTS) is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde benadering van stemgebruik. Door de afzonderlijke onderdelen van het instrument (de stem) te leren beheersen en verschillende instellingen te combineren, kan ieder soort stemgebruik op een gezonde manier met EVTS aangeleerd worden.

Ik kies ervoor mijn eigen inzichten met deze techniek te combineren.

Ik heb jarenlange ervaring als solozangeres in verschillende popbands en bigbands (o.a. de internationaal vermaarde Glenn Miller Big Band).
Veel jazzfestivals en radio-optredens gedaan o.a met de succesvolle band Mistura met een mix van eigen composities en eigen bewerkingen van Braziliaanse liedjes. Daar is ook een CD uit voortgekomen.
Was genomineerd voor de Pall-Mall-Swing Award en bereikte de  finale van het jazzconcours voor de Wessel Ilcken Trophee.
TV- (waaronder het songfestival) en radio-optredens (o.a Tros Sesjun met Humphrey Campbell, Skymasters en Muziektheater van de AVRO),  alsook veel studiowerk gedaan. (comercials en koortjes artiesten)
Verder nog werkzaam als freelance-zangeres en momenteel leadzangeres in Cat Ballou.

Kortom een bak  aan ervaring om aan anderen door te geven.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s