Gedichten die de Buurt verbinden

header

nica-930x300

dbe burenmarkt

Het initiatief voor het project is ontstaan vanuit de wens om wijken, bewoners en bedrijven(terreinen) in de stad Utrecht op een creatieve manier met elkaar te verbinden door gezamenlijk gedichten te maken over de plek waar gewerkt en gewoond wordt.

In iedere wijk van Utrecht komen gedichten op markante plekken. Waar precies wordt in samenspraak bepaald met ondernemersverenigingen, wijkbureaus, gemeentelijke instanties, bewoners en dichters. Denk aan een muur, op straat of op een brug.

In iedere wijk gaan we aan de slag met o.a. lokale buurtverenigingen, bewonersorganisaties,  ondernemersverenigingen en wijkwelzijnsorganisaties. En niet te vergeten de bewoners in de specifieke wijk zelf. Allen worden erbij betrokken als actief partner. Voor de lokale bedrijven en gemeente is dit een ideale gelegenheid zich te verbinden met de buurt en haar bewoners. Gedachten Lezen stimuleert burgerbetrokkenheid, participatie en co-creatie. Heb je gedachten over je wijk die je graag wilt delen? Of ben je als ondernemer benieuwd wat Gedachten Lezen voor je kan betekenen? En ben je als gemeente op zoek naar een andere manier om betrokkenheid in een wijk te genereren? Doe mee!

We streven het doel na om in 2018 het project Gedachten Lezen in alle Utrechtse wijken (10 in totaal) te hebben opgezet. Hiermee sluit Gedachten Lezen sluit aan op de nobele ambitie van de stad Utrecht om in 2018 ‘MVO stad’ (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) te worden. Met onze combinatie van burgerschap en ondernemerschap, is de stad Utrecht het kloppend hart.

2 gedachtes over “Gedichten die de Buurt verbinden

  1. Gijs ter Haar, finalist nationale Slam Poetry: http://www.poetryslam.nl/nk/kandidaten/453/ gaat zaterdag met ons gedichten maken over Leidsche Rijn…top!

  2. oh en we gaan ook de grootste qr code van MOS maken ter wereld…waar jullie aan mee gaan werken hopelijk;>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s