Liduin Wachter en de Studio Fluitekruid

 

unnamed

e

Omdat het fijn is om te blijven leren, volg ik sinds een jaar de opleiding tot Suzuki fluitdocente. Een manier van lesgeven, die er meer dan andere methodes vanuit gaat dat iedereen kan leren musiceren en ook al heel erg jong. Vanaf 3 of 4 jaar! Het grote verschil met de reguliere manier van lesgeven is, dat er auditief geleerd wordt (moedertaalmethode), dat er veel ouderparticipatie is, en dat er naast privé-les ook maandelijks een groepsles gegeven wordt. Uitwisseling en samenwerking met andere fluitdocenten hun leerlingen is nog makkelijker, omdat iedereen het vaste repertoire kan spelen.
Het werken met erg jonge kinderen is leuk, omdat ze nog zo spontaan zijn, maar ook extra uitdagend, omdat ze nog niet altijd reageren zoals je denkt. Ook hoop ik zo meer allochtone kinderen in mijn lespraktijk te verwelkomen, want muziek is voor iedereen, maar in de praktijk is dat nog niet helemaal zo.

Zaterdag op de burenmarkt geef ik met Gerda Thorn uit Amsterdam een groepsles, waarbij ook kinderen die nog niet kunnen fluiten mee mogen doen en mogen kijken!

BURENMARKT

Liduin Wachter studeerde in 1998 af aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Zij studeerde bij Harrie Starreveld en Koos Verheul. Ook studeerde zij in het kader van de Erasmus-uitwisseling aan de Sibelius Akademie in Helsinki bij Matti Helin. Liduin heeft al 20 jaar ervaring in het les geven aan kinderen en volwassenen.

Zij werkte onder andere bij de Muziekschool Vianen, bij muziekvereniging OBK te Zeist, in haar privépraktijk in Zeist en als vaste vervanger bij de Regionale Muziekschool Amersfoort. Momenteel is zij docente bij Harmoniegezelschap Fidelio in Woudenberg en heeft zij een lespraktijk aan huis: Studio Fluitekruid!

Een aantal van haar leerlingen heeft zij opgeleid tot zeer vergevorderd niveau en zelfs begeleid naar het conservatorium. Bij de HAFA-examens slagen haar leerlingen meestal met een hoge score en vaak cum laude! Zij ontwikkelde daarnaast haar eigen methode voor kinderen vanaf 8 jaar en geeft met veel succes een cursus voor kinderen vanaf 6 jaar, ook volgens haar eigen…

View original post 11 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s