Glaswerk van Sascha Hacska

1

2014-03-27 19.24.32 2014-03-27 19.24.35 2014-03-27 19.24.38 DSC_0063 (Medium)

DSC_0123

 

Glas sprankelt, neemt licht op en straalt weer uit, het kan spiegelen, doorlaatbaar zijn of mat. Mijn fascinatie voor glas komt voort uit het feit dat het een levend materiaal is, glas vloeit als water. Wanneer laat je het glas stoppen met vloeien? Welke vormen en structuren houd je vast?

Mijn glaskunst is in twee groepen te verdelen, toegepast en autonoom;
Mijn toegepaste werk bestaat voornamelijk uit glas voor verlichtingsarmaturen van ons bedrijf Kunst & Licht. Dit zijn soms indrukwekkende lichtkunst installaties!
Verder maak ik diverse schalen en serviesgoed. Fascinerend is het om op een minimale manier een maximaal beeldend effect te bereiken. Het is zoeken naar de combinatie van lijnen, vlakken, kleuren en structuren.

Binnen mijn autonome werk gaat het om de emotionele communicatie en spanning tussen materiaal en voorwerp. Dit kan versterkend of vervreemdend werken. Boeiend is het om glas te combineren met materialen als wol, staalwol hout en ijzer. Wat doet hard op zacht of hard op hard en hoe wordt de weerspiegeling beïnvloed. Je zou mijn kunst kunnen zien als “beeldende poëzie”. Kijken, laten komen, proberen, weer kijken, neerzetten, laten zijn, wachten, doen en dan is het ineens klaar…

Ook geef ik diverse glasfuse workshops in mijn atelier. Wilt u met uw bedrijf, team, afdeling, vrienden, familie, kinderen of anders creatief aan de slag onder onze begeleiding? Neem dan contact met ons op voor een gepaste offerte.

www.haveglas.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s