LFB Steunpunt Vleuterweide

vleuterweide foto

De LFB is een landelijke belangenbehartigingsorganisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking. Verspreid in het land heeft zij lokale steunpunten, die veelal gefinancierd worden door subsidie van de betreffende gemeente.

LFB Steunpunt Vleuterweide werkt aan een project om de participatie van mensen met een (verstandelijke) beperking in de wijken Vleuterweide/ De Meern/ Leidsche Rijn te vergroten. Zij krijgen hiervoor subsidie van de gemeente Utrecht. Het steunpunt bestaat uit 4 vrijwilligers met een licht verstandelijke beperking en 1 professionele coach. Het bijzondere aan dit project is dus dat het uitgevoerd door mensen met een beperking zelf.

LFB Steunpunt Vleuterweide organiseert ca 4x per jaar een Groet- en Ontmoet. Een groet- en ontmoet is een activiteit waarin mensen met en mensen zonder beperking elkaar kunnen ontmoeten. Hiermee hopen wij de kloof tussen mensen met en zonder beperking in de betreffende wijken te verkleinen. Wij merken dat het lastig is om wijkbewoners zonder beperking naar onze activiteiten te krijgen. De burenmarkt lijkt ons een goede mogelijkheid om deze mensen zelf actief op te zoeken.

Wij willen op de Burenmarkt staan, omdat we ons als steunpunt bekend willen maken in de wijk en zichtbaar willen zijn in deze wijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s